Куниці – це хижаки, які мешкають в Європі, Азії й Америці. Кінець зими – найскладніший період для цих невеликих тварин.

Свято В Європі святкують день кота: як домашні улюбленці проявляють свою любов


В лютому куниці зазвичай досить голодні / Фото Wallbox

Зараз куниці рідко полюють, адже надворі досить сніжна й морозна погода. Вони змушені сидіти у своїх дуплах і терпіти голод.

Час від часу їм доводиться виходити з укриття, аби впіймати під снігом якогось гризуна, або знайти забуту кладку з яйцями між коренями дерев.


Самки приваблюють самців, але розмноження не відбувається / Фото Goodfon

Але є ще одна важлива причина, через яку самці куниць стають агресивними. Іноді в лютому у самиць починається помилковий гон – такий собі фальстарт до розмноження.

Цікаво Вчені довели, що марихуана заспокоює злих собак

Самці починають "чіплятися" до самок, стають агресивними й мають серйозні наміри. Однак розмноження не відбувається і тваринам доводиться чекати до літа.